'Droge' Hammam

Het traditionele ritueel is een sensatie voor lichaam en geest! Daarbij gaat het niet slechts om het reinigen van het lichaam, maar om een feest voor de zintuigen; warmte, schuim, geur en aanraking leiden tot een lichamelijke en geestelijke ontspanning.

Het woord Hammam stamt van het klassieke Arabische woord "hamma"oftewel heetwaterbron. De Hammam is onstaan uit de ontmoeting, zo rond de jaren 300-500, van de Grieks-Romeinse badcultuur met de Arabische badtradities. Uit deze samensmelting is een prachtige badcultuur ontstaan, die zich verspreid heeft over de gehele Turks/Arabische wereld.

Bij Sauna & Beauty Ommen geven we de Hammambehandeling niet in een natte ruimte. De behandeling vindt plaats op een massagebank waar U op een warmtedeken ligt. Wij verwarmen eerst het lichaam met warme compressen waarna we met een kese(scrubhandschoen) het lichaam gaan scrubben om zo de dode huidcellen te verwijderen. Op de traditionele Hammam manier wordt het lichaam bedekt met een laagje schuim (afkomstig van de originele Turkse olijfzeep). Vervolgens krijgt u een overheerlijke zeepmassage. Als afsluiting kunt U de behandeling uitbreiden met een 45 minuten durende oliemassage.

Hammam 25 minuten.(warme compressen, scrubben met de kese, schuimmassage)                                       €32,50

Hammam 70 minuten.(warme compressen, scrubben met de kese, schuimmassage, 45 minuten oliemassage)  €70,00