Sauna's

Verschillende sauna's binnen en buiten

Infra Rood Sauna +/- 45 graden
Bij het zwembad vindt u de Infrarood Sauna. Deze sauna werkt anders dan andere sauna’s. Infrarood lampen verwarmen de spieren direct, waardoor deze kunnen ontspannen. Gemiddeld duurt het zo’n 10 minuten voordat u begint te transpireren in de Infrarood sauna. De Infrarood sauna helpt bij pijnlijke en vermoeide spieren. Het infraroodlicht in de sauna heeft tevens een huid reinigende werking en vertraagt het huidverouderingsproces.

Royale binnensauna met kleurtherapie +/- 80 graden
In deze sauna worden verschillende kleuren verspreid. Iedere kleur heeft een bepaalde werking op het lichaam. Zo activeert rood het hart en de bloedsomloop en heeft het een gunstig effect op de werking van spieren en organen. De kleur groen werkt ontspannend en vermindert stress. De kleur blauw werkt ontspannend en kan de bloeddruk verlagen. Geel heeft een positieve invloed op de werking van het darmstelsel en het verwijderen van afvalstoffen uit het lichaam.

Finse Sauna +/- 90 graden
In onze Finse sauna is het goed heet! Deze sauna voor gevorderde saunagangers is een absolute aanrader als u van heet houdt. De temperatuur kan zelfs nog hoger dan 90 graden worden. Heerlijk om alle afvalstoffen flink uit te zweten. Een temperatuur van 90 graden Celsius kan goed verdragen worden mits de luchtvochtigheid maar laag is. In een droge sauna is dit minder dan 15%. 

Arctic lavendel sauna +/- 60 graden
Lavendel is niet alleen een zalige zomergeur. Het wordt al sinds de Middeleeuwen gebruikt als geneeskrachtig kruid. Het is zeer effectief tegen stress en dat maakt het ook ideaal als saunageur. Etherische olie van lavendel in combinatie met de sauna bieden de ultieme ontspanning.